b_354_236_16777215_00_images_01.JPG

Kelkit Belediyesi olarak hazırlattığımız ‘Osmanlı Vesikalarında Kelkit Kazası’ adlı kitap için tanıtım toplantısı yaptık. Toplantıyı Kaymakamımız Naif Yavuz, Belediye Meclis Üyelerimiz ve kitap yazarı hemşerimiz Araştırmacı yazar Faruk Algül'ün katılımıyla gerçekleştirdik.

Bir milletin en büyük zenginliğinin nesilden nesile taşındığı tarihi ve kültürüdür, çünkü tarihini bilmeyen ve kültürüne sahip çıkmayan milletler asimile olarak benliklerini yitirirler. Atalarından aldığı kültür mirasını modern bilgiyle güçlendiren toplumlar her çağda zamana hükmeden öncü devletler olmuşlardır. Bizlerde bu şuurla Kelkit'imizin tarihine ışık tutmak ve tarihimizi gelecek nesillere aktarmak için bu güzel projeyi gerçekleştirdik. Bu projede emeği geçen hemşehrimiz araştırmacı yazar Faruk Algül kardeşime teşekkür ediyorum.
            Toplam 2 bin adet bastırdığımız ‘Osmanlı Vesikalarında Kelkit Kazası’ adlı kitabı tüm hemşehrilerimize Kelkit Belediyesi olarak armağan ediyoruz. Bu vesileyle ilk kitabımızı Kaymakamımız Naif Yavuz’a imzalayarak armağan ettik.

Osmanlı Vesikalıklarında Kelkit Kazası adlı kitabın yazarı Faruk Algül '' Eserin ortaya çıkmasında bana maddi manevi büyük destek veren Belediye Başkanımız Ünal Yılmaz'a teşekkür ederim. Osmanlı ve cumhuriyet arşivleri araştırmacısı olarak memleketim için böyle bir eser yazmaktan gurur duydum. 3 yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu eserimde Kelkit kazasının Türkleşme ve Müslümanlaşma safaları ve bu coğrafyada yaşanan önemli olayları , Osmanlı arşivlerinde yer alan Kelkit kazasına dair tutulan arşivleri inceleyip yazma fırsatım oldu. Ayrıca eseri yazarken bana kaynak sağlayan yrd. doç. dr. Kemal Saylan'a ve her daim yanımda olan aileme teşekkürlerimi iletiyorum.'' dedi.

Yazarımız  Faruk Algül'e bu anlamlı eserinden dolayı  tekrar teşekkür ederek hediye takdiminde bulunduk.  Kendi deyimi ile Kelkit'e vefa borcunu ödeyen bu genç kardeşimize bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileyerek  ilerleyen yıllarda Kelkit'imiz için yeni eserler beklediğimizi ifade etmek istiyorum.

b_264_175_16777215_00_images_DSC_0564.JPG b_264_175_16777215_00_images_DSC_0570.JPG

b_264_176_16777215_00_images_DSC_5607.JPG b_264_176_16777215_00_images_DSC_5618.JPG