Yılsonu itibariyle kendi elektriğimizi üretiyoruz…

Doğal enerji kaynakları arasında yer alan(Yenilenebilir) güneş enerjisinden, çevreye hiçbir zararı olmadan elektrik enerjisi elde edilebiliyor. Gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılamak ve çevreye verilen zararı en aza indirgeyebilmek için sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelmemiz gerekiyordu. Biz de yerel yönetimler olarak İlçemize bu tür kaynaklar oluşturmak için gerekli çalışmaları hayata geçiriyoruz.

Kaynak Elektrik ve Elektronik Enerji Çözümleri Genel Müdürü Sn Aydın Güvenç ile birlikte Belediyemizce yapılacak olan 1 Megawatt  (MW) güneş enerjisi santral ihalesini tamamlayarak yer teslimi ile birlikte sözleşmeyi imzaladık.

Yapılan ihale neticesinde hem Belediyemizin tüm elektrik ihtiyacını karşılayacağız, hem de ihtiyaç fazlasını satarak büyük bir gelir elde edeceğiz. Güneş enerjisi projesini işletme binamız, itfaiye binamız, kademe binamız, depo ve terminal çatılarına entegre edeceğiz. Yılsonuna kadar anahtar teslim şekilde bütün sistemler tamamlanarak enerji akışının sağlanacağı müjdesini vermek istiyorum. Dört yıl içerisinde kendini amorti edecek sistem, yıllık 2 milyon TL tasarruf etmemizi sağlayacak. Ülkemize ve İlçemize hayırlı olmasını diliyorum.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com