Gümüşhane Kelkit'in Ticaret ve Sanayisi
Kelkit'te atölye tipi sanayi oldukça gelişmiştir. İlçedeki kereste ve marangoz atölyeleri, kum ve taş ocakları, büz, parke ve bordür taşı imalathaneleri ve oto tamircileri, sanayi alanında önemli yer tutmaktadır.
Kosmasat Deresi'nin yanında bulunan 212 dükkân kapasiteli Kelkit Küçük Sanayi Sitesi, ilçenin sanayi ağırlıklı faaliyetlerinin odağıdır. Ucuz iş gücü ve kalkınmakta öncelikli yörelere uygulanan yatırım teşviklerinden yararlanma düşüncesi, ilçede özel sektör yatırımlarının önünü açması gereken bir etken olmasına rağmen, beklenilen özel sektör yatırımları ne yazık ki gerçekleşememiştir.
Cumartesi günleri ilçe merkezinde kurulan pazarda, ilçe halkı her türlü alışverişini yapmaktadır. Bu günlerde, çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere köylerden gelen yoğun bir nüfus hareketliliği gözlemlenmektedir. Köylerden her gün minibüslerle gelen insanlar, perakende ticareti canlandırmakta ve önemli bir ticari sirkülasyon oluşturmaktadır. Ticari işyerlerinin çoğunluğu Aydın Doğan Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer almaktadır.
Kelkit'in kara elması olarak bilinen taşkömürü de bölgede oldukça ilgi görmektedir. Daha çok Gümüşgöze beldesinde metrelerce yerin altından büyük zorluklarla çıkartılan Kelkit kömürü, iç piyasaya arz edilmektedir.
Kelkit Platformu, sadece Kelkit'in değil, tüm Kelkit Havzası'nın kalkınmasını amaçlayan büyük bir resmi ve sivil organizasyondur. Kelkit Havzası'nda yer alan ilçeler, her sene Taksim Meydanı'nda bir takım etkinlikler düzenlemekte ve Kelkit Havzası'nın gelişimi için ortak kararlar almaktadırlar. Çekül Vakfı'nın da büyük bir gayretle desteklediği Kelkit Platformu, bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını hedeflemektedir.